Harten 10, het bekende duo bestaande uit Martien en Tineke, is sinds hun debuutalbum uit 2010 niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Hun unieke piratensound maakt dit duo al favoriet op o.a. diverse festivals, dorpsfeesten, Mega Piraten Festijnen en het SBS programma “Bloed, Zweet en Tranen”. Vandaag is de nieuwe single van hun laatste album, “Bestemming Bekend”, verschenen.

De gelijknamige single “Bestemming Bekend” is een echte zomerplaat, gecombineerd met de unieke sound van Harten 10! Dit samen met de videoclip die opgenomen is op het Griekse eiland Kos, zal de zomerse boodschap nog extra versterken!  De single “Bestemming Bekend” is vanaf vandaag te downloaden en te streamen.

Lees meer: Harten 10 gaat de zomer in met nieuwe single 'Bestemming Bekend'

TivoliVredenburg in Utrecht wordt maandag 2 oktober de nieuwe locatie van Buma NL 2017: dé conferentie en hét festival voor de Nederlandstalige muziek. Artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers, labels en muziekliefhebbers kunnen weer een dag lang netwerken en aanschuiven bij interactieve panels, discussies, masterclasses en showcases. Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur, wil behalve de nieuwe, meer centraal gelegen locatie aan het evenement weinig veranderen: "Net als bij de uitverkochte laatste edities kiezen we ook nu weer voor een brede opzet, gericht op álle vormen van Nederlandstalige muziek. Dus zowel het levenslied als Nederlandstalige pop en wat ik zou willen omschrijven als de Nederlandstalige alternatieve muziek, zoals Spinvis en Eefje de Visser."
 

Op 2 oktober zijn er in de diverse zalen van het Utrechtse TivoliVredenburg weer interactieve panels, discussies, masterclasses en showcases. Ook de veelbesproken 'Muzikale Snelkookpan' komt terug. Helmink: "De Muzikale Snelkookpan zijn drie mobiele studio's waar we met een professioneel productieteam en een selectie van talentvolle jonge artiesten in één dag een nummer gaan 'bakken' in de categorieën Nederlandstalige Pop, Levenslied en Nederlandstalig Alternatief."
 

Ook netwerken is populair tijdens Buma NL, maar de deelnemers komen vooral naar het evenement om te worden geïnspireerd en geïnformeerd. Helmink: "Dat doen we ook dit jaar weer met het organiseren van masterclasses en keynote speeches van inspirerende personen. Als voorbeeld noem ik Jesper Hesseling. Jesper is leraar op een basisschool in Beuningen en heeft de grootste particuliere playlist op Spotify met maar liefst 70.000 volgers. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?" Kaarten voor Buma NL zijn vanaf €29,95 euro HIER  online te bestellen.

Lees meer: Buma NL promoot álle Nederlandstalige muziek op 2 oktober 2017 in Utrecht

Bassistent feat. Henri van Velzen brengen ‘Kleine jongen’ uit op single

Als frustratie vanwege gehackt te zijn op het voetbalspel Fifa plaatste Bas van Velzen op zijn Youtube kanaal Bassistent een rapliedje om zijn hart te luchten op de uitgever van het spel. Die gaf aan hem niet te kunnen helpen. ‘Ik had niet verwacht dat het protestlied zoveel positieve reacties opleverde. Op verzoek van m’n volgers besloot ik meer clips te uploaden die allemaal ontzettend goed werden bekeken’, vertelt Bas. Inmiddels staat de vijfde clip online. Het betreft een bijzondere bewerking van het alom bekende nummer ‘Kleine Jongen’ van André Hazes die Bas samen met z’n vader Henri van Velzen heeft opgenomen bij Martin Sterken in Valthermond. Wat drie weken geleden begon als een geintje gaat nu serieuze vormen aannemen. Ten tijden van het schrijven van dit bericht staat de teller staat op Youtube al op ruim 181.000 views.

Deze week komt het nummer ook nog eens binnen op nummer 25 in de Oranje Top 30 zonder dat de mannen ook maar iets aan promotie hebben gedaan. Henri en Bas hebben opdracht gegeven om fysieke singles te persen. Die gaan ze deze week vervolgens naar een groot aantal radiostations sturen.

De keuze om met z’n vader een keer iets op te nemen zat al langer in het vat. ‘Mijn vader zit al heel lang in het vak. Als het dan toch moet gebeuren kunnen we het beste een mix maken van Nederlandstalig met hiphop. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik alleen zou rappen, maar toen ik het refrein hoorde van ‘Kleine Jongen’ ging bij mij een lampje branden. In de Hazes versie praat de vader tegen de zoon en ik had zoiets van ik kan ook wel een keer iets tegen mijn vader zeggen. Ik heb de tekst van het refrein een beetje  aangepast zodat ik naar m’n vader zing en m’n vader tegen mij’, vertelt Bas. 

De clip werd op een vaste locatie en al rijdend in de auto opgenomen. Op de achterbank zit zoon en broer Johnny die het maar al te leuk vond om mee te werken aan de clipopname. Dat de mannen een ontzettende plezierige dag hebben gehad, blijkt wel uit de beelden. Op de vraag of er nog een vervolg komt is Bas helder. ‘Dat moet eigenlijk wel. Als jubileum wil ik de tiende clip weer samen doen met m’n vader. Misschien ga ik in de tussentijd nog met andere mensen samenwerken. Ik heb de smaak nu goed te pakken’, aldus Bas.

Voor meer informatie: HVV Entertainment www.henrivanvelzenentertainment.nl Tel: 06 12 54 32 29
 

Lees meer: Bassistent feat. Henri van Velzen brengen ‘Kleine jongen’ uit op single

Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 26 juni is dat ‘Als zij danst’, de nieuwe single van Wolter Kroes. Met de temperaturen van de laatste tijd is het een uitgelezen moment om een zomerhit te lanceren, en wij denken dat Wolter die in handen heeft. De populaire zanger uit de Zaanstreek komt met een vrolijk uptempo dansnummer met een heerlijk Zuid-Amerikaans salsa-sausje. Dit is Wolter Kroes op zijn best!

De bijbehorende clip, die werd opgenomen op het Griekse eiland Kos en waarin Wolter zelf ook heel wat danspassen zet, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Als zij danst’ is volgende week tevens te horen als ‘Hollandse Nieuwe’ bij RADIONL.

Lees meer: Wolter Kroes heeft de Oranje Kroon

“Mooie Dag” dat is de titel van de nieuwste single van LeRoy en DeWitten. Het ’s zomerse liefdesliedje is inmiddels alweer de vijfde Nederlandstalige poppy single van het trio. Na het geestige, goed ontvangen nummer “Jongens willen jagen” en hun oprechte lied “Scheiden” is het duidelijk geworden dat LeRoy en DeWitten uit Velp geleidelijk, stapsgewijs een eigen schrijfstijl hebben ontwikkeld. Liedjes met een verhaal, een kwinkslag en een clue in de tekst, tegelijk met een aanstekelijke melodie, geschreven door gitarist Jan de Wit. Samen met de aangename vertolking van zanger LeRoy Aarts en gitarist Dirkjan de Wit is er weer een attractieve productie gerealiseerd.

De clips van hun tracks zijn intussen herhaaldelijk te zien op de clipzenders en veelvuldig op YouTube bekeken. Ook hun nieuwste video “Mooie Dag” zal ongetwijfeld weer in hoge mate worden gewaardeerd. Nel van Olm, een liefhebber van de aparte composities van LeRoy en DeWitten zal zich weer met enthousiasme inzetten voor de promotie. Meer info: www.leroyendewitten.nl

Promotie Nel van Olm tel. 0622949762   e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Een Mooie Dag voor LeRoy en DeWitten

Pagina 1 van 7

  • studio 14