Naar aanleiding van het overlijden van Jan Leliveld herhaalt TV Oranje aanstaande zondag 20 augustus om 20.00 uur de special waarin hij centraal staat. Donderdag werd bekend dat de Nieuwveense zanger op 61-jarige leeftijd is overleden. Jan Leliveld liet vorige week via zijn Facebookpagina weten dat hij ongeneeslijk ziek was.

De grote doorbraak van Jan was in 2010 met het nummer ’Marianne’. In de tv-special, die eerder werd uitgezonden in januari 2015, vertelt hij over zijn vroegere werk in de bloemenhandel en neemt TV Oranje mee naar de veiling in Aalsmeer. Ook ontmoeten we zijn zoons, die de zaak van hun vader hebben overgenomen. Lees meer...

Lees meer: TV Oranje herhaalt special Jan Leliveld

Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 21 augustus is dat ‘Dans met mij’, de nieuwe single van Nelis Leeman. De 28-jarige zanger uit het Noord-Brabantse Made was aanvankelijk actief als diskjockey maar scoorde vorig jaar zelf een grote hit met ‘Wie denk je wel wie ik ben’. Ook deze opvolger belooft weer hoge ogen te gooien. Het is een aanstekelijk uptempo liedje, voorzien van een gypsy-sound vol passie en vuur. Het bijbehorende rappe en trefzekere gitaarspel maakt dit een heerlijke nazomerplaat waarbij je niet stil kunt blijven staan!

De clip, met een gastrol voor twee sexy gypsy-danseressen, is een week lang extra vaak te zien bij TV Oranje. ‘Dans met mij’ is volgende week tevens te horen als ‘Hollandse Nieuwe’ bij RADIONL.Foto: Facebook.

Lees meer: Nelis Leeman heeft de Oranje Kroon

Het duo Mark & Janina blaast met de single “Sweet Rendezvous” nieuw leven in de authentieke Volendamse Palingsound. Met deze door Kees Plat (Tribute To The Cats Band) geschreven en geproduceerde track levert dit duo een zeer herkenbare en pakkende debuutsingle af, waar Volendammers patent op lijken te hebben. De in Nieuwegein geboren Mark van Veen kwam in 2010 in contact met Kees Plat, die zijn debuutsingle schreef en produceerde.

Enkele singles volgden en dit jaar besloot Mark om samen met de dochter van Kees Plat, de Volendamse Janina, een duo te vormen. Janina is al vanaf haar 18e actief in de muziek en deed haar podium ervaring op in talloze bandjes. Tussen Mark & Janina heerst een enorme muzikale klik en de eerste optredens als duo sloegen in als een bom. Een gezamelijke duet-single leek het logische gevolg. Met Mark & Janina lijkt er een nieuw hoofstuk in de rijke palingpopgeschiedenis te zijn aangebroken.

RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Debuutsingle van Mark & Janina een feit

‘We Dansen Samen’ is de nieuwe single release van de uit Tilburg afkomstige Gino Meijs (27). Eerder bracht Gino singles uit zoals ‘In De Zomerzon’ en ‘Blijf Tot Morgen’.  Voor de nieuwe single dook Gino de studio in van topproducer Manfred Jongenlis (bekend van o.a. Willem Barth, John West, Sieneke, Grad Damen e.v.a.). Het resultaat is een uiterst zomerse en dansbare track geworden waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn. Gino schreef zelf, samen met Manfred Jongenelis de tekst van ‘We Dansen Samen’.

Op zeer korte termijn zal er tevens een videoclip beschikbaar zijn en op 3 september zal ‘We Dansen Samen’ feestelijk worden gepresenteerd in Café de Kok in Tilburg met gastoptrdens van o.a. Kobus Engels, Eduard Sips, Jan Spel en Willem Barth. 

RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Gino Meijs lanceert zomers nummer 'We dansen samen'

Vorige week maakte Jan Lelieveld via z'n Facebookpagina bekend dat hij op meerdere plekken uitzaaiingen van kanker had en inmiddels was uitbehandeld. 'De uitzaaiingen waren gegroeid op het skelet en de primaire bron van de kanker is niet gevonden. Ik voel me elke dag steeds zwakker worden. Chemotherapie heeft helaas geen zin meer, dus de behandeling voor de komende periode is puur gericht op pijnbestrijding', meldde Jan een week geleden.

Diverse collega artiesten, waaronder Frank van Etten en Monique Smit hebben via Twitter inmiddels hun medeleven betuigd. Ook de medewerkers van TV Oranje wensen de nabestaanden veel sterkte toe.

A

anstaande zondag zendt TV Oranje om 20:00 uur de special uit van Jan Leliveld welke ook is te bekijken via http://www.tvoranje.nl/?a=mod_news-view-item&id=9000

Lees meer: Jan Lelieveld (61) overleden

Pagina 1 van 5

  • moby dick
  • stormvogel
  • studio 16