Hallo trouwe luisteraars,

Ook wij van Radio Expansie willen van onze vakantie genieten,
zo zal er minder live worden gedraaid.
Er zal zoveel mogelijk worden ingevuld door de andere studio's.
Ook voor de luisteraars die op vakantie gaan, geniet er van en blijf luisteren naar Radio-Expansie.

Wij Wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie.

Met vriendelijke groet,

Team Radio-Expansie.

 

 • Breng nu je stem uit voor de Koos Alberts Awards Open or Close

  Op zondag 14 januari 2018 zullen in de A9 Studios te Uitgeest voor de derde keer de Koos Alberts Awards worden uitgereikt. Genomineerd hiervoor zijn landelijk bekende artiesten die het afgelopen jaar een opvallende muzikale prestatie hebben geleverd. Bovendien zijn per provincie een aantal opkomende talenten genomineerd, die eveneens kans maken op een Award. 

  De genomineerden:
  Levenslied helden: Bonnie st Claire, Corry Konings Jacques Herb
  Beste vrouwelijke artiest: Samantha Steenwijk, Sieneke, Tamara Tol
  Beste mannelijke artiest: Andre Hazes, Jannes, Tino Martin
  Beste groep:  3JS, Ancora,  Echte vrienden
  Populairse horeca artiest: Henk Dissel, John West, Wesly Bronkhorst
  Beste levenslied zanger: Frank van Etten, Henk Bernard, Wesly Bronkhorst
  Beste single:  Andre Hazes, John West, Tino Martin
  Beste album: Henk Dissel, John de Bever, John West
  Beste feestartiest: Gebroeders Ko, Ronnie Ruysdael, Snollebollekes
  Beste feestact: Dikdakkers, Helemaal Hollands, Wannebiezz
  Nieuw Nederlands talent: Mike Pieterson, Raymon Hermans, Yves Berendse
  Beste Après-ski artiest: 52 weken feest, Feestartiest Irvine, Marco Kraats
  Beste Oktoberfest act: De Alpenzusjes, Die Tolle Leute, Otto Lagerfett
  Beste producent: Edwin van Hoevelaak, Manfred Jongenelis, Waylon van der Heijden
   
  Provincie Toppers: 

  Gelderland: Rick Nijman, Roy Hoffmann
  Noord Brabant: Joeri Plaizier, Matthijs Konings
  Zuid Holland:  Bob Offenberg, Marco de Hollander
  Noord Holland: Bob van Veen,  Eddy Walsh
  Friesland: Klazina,  Lytse Hille
  Groningen: Bert Zwier, Kevin Pare
  Limburg: Neer Scheffer, Patrick Gerets
  Zeeland: Alex Krijnen, Awin Rennen
  Flevoland: Mario Broerse, Liesbeth Vollebregt
  Overijssel: Harten 10, Henry van Velzen
  Utrecht: Michael Oomen, Ronny van Bemmel
  Drenthe: Chris de Roo, Janneke de Roo

  Het publiek kan op dit moment via www.koosalberts.nl een stem uitbrengen. Tijdens de feestelijke Award Show worden winnaars bekendgemaakt. De show duurt van 14.00 tot 18.00 uur, ga voor tickets en meer info naar www.koosalbertsawards.nl


  RADIONL is media partner van het event de populaire Nederlandstalige zender zal de hele middag live uitzenden. Tijdens de AWARDSHOW zullen de genomineerde artiesten en gasten getrakteerd worden met optredens die namens RADIONL in het programma zullen optreden. Fotocredits: Robert Gort.

  Read More
 • Mike Alderson lanceert debuutsingle 'Alleen maar dansen' Open or Close

  Alleen Maar Dansen” is de debuutsingle van de 23-jarige uit Roosendaal afkomstige sportdocent/zanger Mike Alderson. De single werd geschreven en geproduceerd door de heren van Sonic Solutions en de tekst is van de hand van Colin Heikens (alias Colin Alexander en bekend van Mike & Colin).

  Het resultaat is een heerlijke feel-good single, met frisse dansbare elementen. “Alleen Maar Dansen” verschijnt via Hit It! Music en een passende videoclip is momenteel te bewonderen op de bekende clipkanalen.

  RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642.

  Read More
 • Twee nieuwe nummers van de Vreemde Kostgangers een feit Open or Close

  Er zijn  twee gloednieuwe songs van de Vreemde Kostgangers te vinden op Spotify. Het gaat om Water Bij De Wijn, dat eerder deze week in première ging op NPO Radio 5, en het stevig rockende Een Eenzaam Avontuur. Beide songs zijn afkomstig van het volgende week te verschijnen Nachtwerk, alweer het tweede album in een jaar tijd van de band die bestaat uit Nederpop-iconen Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten.

  Waar een gemiddelde rockband zijn fans gerust enkele jaren laat wachten op een nieuwe plaat, doen de Vreemde Kostgangers het allesbehalve rustig aan. De heren brengen op 24 november hun nieuwe album Nachtwerk uit, nog geen jaar nadat het debuutalbum verscheen.

  De lovende reacties op hun eerste album, dat tot hun eigen verbazing op 1 binnen kwam en onlangs nog bekroond werd met een BUMA NL Award, deed de heren besluiten direct met een tweede album te komen. Het leverde liefst zestien spiksplinternieuwe songs op, waarop de Vreemde Kostgangers zich qua sound en thematiek van hun meest veelzijdige kant laten horen. Nachtwerk werd gedurende twee weken opgenomen in de Fendal Soundstudio’s in Loenen aan de Vecht met John Sonneveld als technicus. Ter promotie van hun nieuwe album Nachtwerk trekken de heren vanaf half februari tot begin mei 2018 langs de theaters in Nederland en België.

  Read More
 • Bestel nu kaarten voor de carnavalsopnames van Polonaise ( Hart voor muziek) Open or Close

  Op donderdag 4 januari 2018 vinden bij Zalencentrum 'Het Witte Huis' gelegen aan de Reekseweg 7 in Zeeland (N. Br) carnavalsopnames voor het programma Polonaise van Hart Voor Muziek plaats. Een groot aantal artiesten waaronder Snollebollekes, Gebroeders Ko, Alpenzusjes, Stef Ekkel, Lawineboys, Alex, Feestteam, Roy Donders & Patty Brard, Rene Schuurmans, Zware Jongens, Jeroen van Zelst, Havenzangers, PartyfrieX, Ferry de Lits, Arjon Oostrom, René Karst, Gebroeders Rossig, Huub Hangop, Pater Moeskroen, Marco Kraats, DJ Bompa & De Mens, Peter Loree zullen zorgen voor een gezellige avond. .

  De aanvang is vanaf 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.00 uur. Wil jij als eerste de nieuwe muziek horen, een leuke avond beleven en je nieuwe outfit uitproberen? Bestel dan nu je kaarten voor Polonaise 2018 TV Opnames. Minimum leeftijd is 16 jaar

  Read More
 • Neem een Kerstwens op bij TV Oranje! Open or Close

  Begin december vinden de opnamen plaats voor de jaarlijkse Kerstwensen bij TV Oranje. Artiesten zijn twee dagen van harte welkom in de studio in Steenwijk om gratis een kerstboodschap in te spreken voor hun fans. Er is daarbij ook gelegenheid om een 'gewone' TV Oranje Showflits in te spreken. De opnamedagen zijn vrijdag 8 december van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag 9 en zondag 10 december van 12.00 tot 20.00 uur. Om je als artiest aan te melden (of voor meer info) kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  De Kerstwensen zijn vanaf half december te zien bij TV Oranje en worden zo mogelijk gevolgd door een clip van de betreffende artiest. Lees meer...

  Read More
 • Ron Besselink en Theo Bonte bundelen hun krachten Open or Close

  De Bosschenaren Ron Besselink en Theo Bonte hebben voor het komende carnavalsseizoen de krachten gebundeld en als het duo Nooit Zat releasen ze een typische authentieke carnavalssingle ‘Wij Gaon Weer Knalluh’/‘Wij Gaan Weer Knallen’.

  Er staan 2 versies van het liedje op de single; een speciale Bossche dialectversie, alsmede een Nederlandstalige versie. Hiermee zijn Ron en Theo klaar voor het komende feestseizoen en deze plaat zal tijdens carnaval ongetwijfeld in Oeteldonk (zoals ’s Hertogenbosch tijdens carnaval heet) veelvuldig te horen zijn.

  RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642.

  Read More
 • 'Doe ik te jong'.....nieuwe single van het muzikale duo Standaard Open or Close

  Doe Ik Te Jong’ is de titel van de nieuwe single van het muzikale duo Standaard, in 2016 gevormd door Rosita Loth en Philip Mouwes. Momenteel wordt er hard gewerkt aan hun eerste album, welke binnenkort zal verschijnen. De muziek kenmerkt zich door een relaxte, funky, easy-swing popsound, met hier en daar invloeden van R&B, soul, disco en 80’s/90’s’. De teksten zijn in het Nederlands, waarbij het leven, menselijke emoties en relaties de rode draad vormen. Vrijwel iedereen die de teksten luistert kan zich daarin herkennen of heeft wel soortgelijke situaties gekend of deze zelf meegemaakt en wordt gepakt door hun muziek.

  ‘Doe Ik Te Jong’ is inmiddels al door 70 kleinere radio stations in Nederland en Vlaanderen aan de playlist toegevoegd en de videoclips halen hoge views op YouTube. Daarom is het nu tijd dat heel Nederland kennis gaat maken met de sound van Standaard. Meer info: www.standaardmusic.nl Foto Website Standaard.

  RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642.

  Read More
 • Gerrit Denekamp en Martin de Jager hangen de slingers op Open or Close

  Gerrit Denekamp en Martin de Jager hebben elkaar 3 jaar geleden leren kennen tijdens Dé Talentenjacht in Amsterdam. In de voorrondes kwamen ze elkaar tegen en het klikte meteen en ze stonden zelfs samen in de Finale. Daarna werd er vaak afgesproken en samen gezongen tijdens diverse feestjes. Gerrit komt uit Emmen en Martin komt uit Medemblik; zo zie je dat vriendschap geen afstand kent.

  Uiteindelijk besloten de heren dat het wel heel leuk zou zijn om samen een feestnummer te gaan opnemen. Het motto in hun leven is: Je moet er zelf wat van maken… kortom; Je moet zelf de slingers in het leven ophangen. Omdat de vriendschap ontstaan is in Amsterdam in het mooie feestcafé Jantjes Verjaardag aan het Rembrandtsplein is er voor gekozen om in die omgeving de videoclip op te nemen.

  Het nummer is geschreven door Hans Louws en geproduceerd door Maarten de Groot van M-works. De clip is gemaakt door Sander Droogleven van Xandro-media en het nummer wordt uitgegeven onder het label van Klaas Prent, CD Hal Ruinen.

  RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642.

  Read More
 • Vrijkaarten voor Koos Alberts Awards Open or Close

  Op zondag 14 januari 2018 zullen in de A9 Studios in Uitgeest voor de derde keer de Koos Alberts Awards worden uitgereikt. Genomineerd hiervoor zijn enkele landelijk bekende artiesten die het afgelopen jaar een opvallende muzikale prestatie hebben geleverd. Bovendien zijn per provincie een aantal opkomende talenten genomineerd, die eveneens kans maken op een Award. Het publiek mag op dit moment via internet een stem uitbrengen.

  Tijdens de feestelijke Award Show worden winnaars bekendgemaakt (foto: Robert Gort). De show duurt van 14.00 tot 18.00 uur, ga voor tickets en meer info naar koosalbertsawards.nl. Voor TV Oranje Supporters zijn vrijkaarten beschikbaar! Lees meer...

  Read More
 • Margetha van de Laar presenteert 'Geen mens' Open or Close

  Met ‘Geen Mens’ presenteert Margetha van de Laar haar nieuwe single. Margretha verwierf internationale bekendheid als Latin Dance choreograaf en werd in 2012 wereldkampioen en behoort nog steeds tot de beste choreografen ter wereld. Daarnaast is Margretha zeer bekend als trainer en coach voor vele BN-ers (en niet BN-ers) om hun lichaam en geest weer in conditie te krijgen.

  Ze doet dit vanuit haar eigen ervaring en motivatie, maar is uiteraard wel gediplomeerd. Margretha heeft in haar dynamische leven al heel wat gevechten moeten leveren, o.a. een levensbedreigende ziekte en een groot overgewicht. Maar na het overwinnen van haar ziekte is ze de strijd aangegaan tegen de kilo’s. Margretha is toen maar liefs 50 kilo afgevallen en door haar dagelijkse trainingen blijft ze op haar streefgewicht. Juist deze ervaringen gebruikt ze om andere te motiveren en te overtuigen vanuit eigen kracht gezond en op gewicht te kunnen leven.

  In 2014 debuteerde Margretha als zangeres met de succesvolle single ‘Het Kleine Geluk’. Inmiddels is ze met het prachtige ‘Geen Mens’ alweer toe aan haar vierde single. ‘Geen Mens’ handelt over de liefde tussen mens en dier, en is geschreven en geproduceerd door niemand minder dan Jeroen Englebert die eerder succesvolle liedjes schreef voor o.a. Willeke Alberti, André Hazes, Danny Froger, Frans Duijts en Paul de Leeuw en speelde in de band Diesel.

  RTV: Casper Janssen Music Promotion, Tel. 06 53396642.

  Read More

muziek top 50

 • expansie
 • hendri
 • Schorpioen
 • studio 12
 • studio 15
 • studio 18
 • studio 8
 • vrijeboer
 • wilma